Clear Balance


Verzorging voor een gecombineerde, onzuivere en vette huid

Clear Balance

De gecombineerde huid, onzuivere huid en vette huid zijn drie huidsoor­ten die één ding gemeen hebben: de huid is uit zijn natuurlijke balans. De huid glimt en neigt naar onzuiverheden. 
De verzorging van Doctor Eckstein BioKosmetik® kan worden afgestemd op alle drie de huidtypen hun individuele behoeften, zodat de huid kan normaliseren. 

Klik op jouw huidconditie, en kom meer te weten over de producten die Doctor Eckstein aanbeveelt als verzorgingsoplossing.

Hoe ontstaan ​​puistjes?


De talgklieren in de haarzakjes vormen talg, die de huid en het haar soepel houden en deze heeft ook een beschermende functie. Als er echter een overmatige hoeveelheid talg wordt gevormd, leidt dit niet alleen tot een vettige glans. De verhoorning in de wanden van de haarzakjes werkt ook niet meer goed. Een hoornplug ("mee-eter") ontstaat en verstopt de porie, hierdoor kan het talg niet meer kan wegvloeien waardoor de porie uitrekt. Dit verandert de huidflora en veroorzaakt roodheid of puistjes. De trigger voor overmatige talgvorming is meestal een hormonale onbalans - dit is de reden waarom puistjes optreden tijdens de puberteit, maar ook in latere levensfasen.

Wat kan ik doen om oneffenheden te verhelpen?


Er kan niets worden gedaan met cosmetische producten tegen de hormonale oorzaken van een onzuivere huid. Maar wat cosmetica kan doen, is zachte, ondersteunende verzorging om puisjtes op alle leeftijden te verhelpen. Het doel: de huid normaliseren en haar natuurlijke balans herstellen. De sleutel tot de juiste verzorging van een onzuivere huid is een regelmatige, grondige reiniging met milde producten om overtollig talg te verwijderen. Alle andere verzorgingsstappen zijn ook ontworpen om bestaande onzuiverheden te laten verdwijnen en om te voorkomen dat nieuwe onzuiverheden zich ontwikkelen. Een goed verdraagbare make-up of getinte verzorgingsproducten kunnen het zelfvertrouwen versterken en daarmee het positieve zelfbeeld in iedere fase van het leven met een onzuivere huid versterken.
Naast de dagelijkse verzorging thuis, kan een speciale behandeling in een cosmetisch instituut ondersteuning bieden bij het behalen van een schone huid.