Sensitive Balance
 

Verzorging voor een gevoelige huid

Sensitive Balance

Gevoelige huid

De huid kan op iedere leeftijd gevoelig zijn. Doctor Eckstein maakt onderscheid tussen twee basisvoorwaarden met het verzorgingsdoel Sensitive Balance: wanneer de huid de neiging heeft tot schilfers of roodheid door droogte spreken we van een kwetsbare huid. Wanneer de huid gevoelig is vanwege een extreem snelle reactie op producten en neigt naar allergieën of telangiectasieën, spreken we van een gevoelige huid. Bepaal zelf welke zorgoplossing voor jou geschikt is.

 

Klik op jouw huidconditie, en kom meer te weten over de producten die wij aanbevelen als verzorgingsoplossing.

Kenmerken: kwetsbaar, neigt naar roodheden, neigt naar gevoeligheid

"Meer is beter" is van toepassing op de crèmebasis, vooral bij het verzorgen van een gevoelige huid: een rijke crèmebasis biedt intensieve hydratatie en bescherming. Een gevoelige huid kan daar niet genoeg van krijgen. De créme geeft de huid wat ze mist en herstelt op deze manier haar natuurlijke balans - voor een mooie en gezonde uitstraling.


“Neem je gevoelige huid serieus en behandel haar met liefde: de gevoelige huid is een huid die gevoelig is geworden omdat deze te lang droog is geweest. In deze toestand kan de huid gemakkelijk worden genormaliseerd als de verzorging voldoende bescherming biedt en droogheid voorkomt. Dat is de reden waarom azuleen voor de gevoelige huid is toegevoegd in onze rijkste crèmebasis. ”
 

Verena Eckstein

De Skincare Flow voor een gevoelige huid

Deze Skincare Flow geeft een overzicht van alle producten die zijn afgestemd op de behoeften van het huiddoel Sensitive Balance en een ideaal verzorgingsritueel bieden voor een gevoelige huid. Gebruik de producten altijd in de aangegeven volgorde - dit is de enige manier om het zorgdoel optimaal te bereiken. Dit is hoe het werkt:

1. Reinigen
Aanbrengen met de vingertoppen op een droge huid. Masseer vervolgens zachtjes in een cirkelvormige beweging. Verwijderen met warm water, dep droog.

2. Toniseren

Bevochtig na het reinigen een wattenpad met de toner en verdeel het over het gezicht. Of breng het aan op de handpalmen en verdeel het over het gezicht.

3. Verzorgende concentraten
Breng een serum aan op gezicht, hals en decolleté en laat het inwerken of masseer in  met zachte cirkelvormige bewegingen. Het serum kan ook lokaal worden toegepast.

4. Oogverzorging
Breng het oogverzorgingsproduct voorzichtig aan met de vingertoppen rond het oog, laat het zachtjes inwerken of masseer het in.

5. Dag en nacht créme
Breng 's morgens of 's avonds gelijkmatig aan op het gezicht en de hals. Vermijd het gebied rond de ogen.