Doctor Eckstein ® cosmetica

In harmonie met de huidfysiologie

Fysiologische verzorging van de huid

Hier klopt het hart van Doctor Eckstein voor

De huid


De huid is niet alleen een orgaan van 2 m2 en 14 kg dat ons beschermt. Integendeel, onze huid heeft net zo veel bijgedragen aan het succes van de mens als rechtop lopen en de ontwikkeling van onze hersenen.

De huid beschermt ons tegen uitdrogen en laat leven op het land toe. Zij functioneert als een geniale warmteregelaar waarmee we in zeer verschillende klimaten kunnen leven - van de ijzige noordpool tot de hete evenaar. Maar dat is niet alles: de huid kan zichzelf ook afkoelen. Om die reden hebben wij een hoger uithoudingsvermogen dan andere gewervelde. Dat was een beslissend voordeel bij het zoeken naar voedsel.

Bovendien is de huid, naast de ogen, neus en oren ons belangrijkste zintuig. We kunnen koude, warmte, aanraking, druk en pijn waarnemen. Daardoor kunnen complexe handelingen uitgevoerd worden die ons het spreekwoordelijke "fingerspitzengefühl" geven. Zonder dag, zouden we de weg van de vuistbijl uit het stenen tijdperk tot aan de moderne smartphone nooit afgelegd kunnen hebben. De eigenschappen van de huid worden bekroond door het vermogen om zichzelf te genezen na een verwonding. Zij vormt een essentieel onderdeel van ons immuunsysteem , zodat het daarbij niet tot een infectie komt. Daarbij wordt zij geholpen door een groot aantal symbionten die zij om die rede leefruimte biedt. Aangezien het immuunsysteem aan de periferie erg belangrijk voor onze gezondheid is, staat de huid via het vegetatieve zenuwstelsel continu met het lichaam in contact en is zij op die manier actief bij het  endocriene gebeuren betrokken. 

Huidfysiologische verzorging


Voor het vervaardigen van Doctor Eckstein BioKosmetik producten gebruiken wij bestanddelen die ofwel van nature in de huid voorkomen, biochemisch  nauw met lichaamseigen stoffen verbonden zijn, ofwel hun functief zo goed imiteren, dat de huid het verschil niet merkt. Waarom is dat belangrijk? Zodra lichaamsvreemde stoffen het beschermschild van ons lichaam passeren, antwoordt de huid. Vaak, zoals bij een allergische reactie, kan die reactie zeer heftig zijn en tot een blijvende onverdraagzaamheid leiden. Wij zetten ons ervoor in om de natuurlijke beschermingsfunctie van de huid te versterken, zonder het immuunsysteem te belasten.

Op basis daarvan formuleren wij onze verzorging met verschillende ingrediënten die van nature in de huid voorkomen, zoals bijvoorbeeld vitaminen, caroteen, ureum en lipide en zien wij af van minerale oliën, siliconenoliën en synthetische kleurstoffen. 


Het is belangrijk om te weten dat niet alle natuurlijke ingrediënten automatisch goed voor de huid zijn en dat alle synthetische ingrediënten automatisch slecht zijn. Om dit te beoordelen, is ons onderzoek gebaseerd op de nieuwste bevindingen van dermatologisch onderzoek, farmaceutisch onderzoek en biowetenschappen. Doctor Eckstein ® gebruikt de beste ingrediënten uit de natuur en de wetenschap, een combinatie van natuurlijke plantenextracten zoals kamille, calendula en toverhazelaar en high-tech, duurzame ingrediënten zoals peptiden, liposomen en stamcelextracten. En natuurlijk is het bij het kiezen van onze ingrediënten van cruciaal belang dat ze van hoge kwaliteit, puur en duurzaam zijn.

In harmonie met mens en natuur


Bij Doctor Eckstein ® betekent verdraagbaar zowel "in harmonie met de huid" als "in harmonie met de natuur". Daarom zijn de meeste van onze partners, van wie wij grondstoffen, verpakkingsmaterialen en machines afnemen of diensten gebruiken, regionale bedrijven in onze directe omgeving. Als processen, machines, verpakkingsmaterialen of grondstoffen niet duurzaam blijken, zoals bijvoorbeeld natuurlijk voorkomende vitaminen of bisabolol, gebruiken wij ecologisch en sociaal aanvaardbare alternatieven. Bovendien hebben wij nog nooit dierproeven gedaan, noch uitbesteed en verhandelen wij onze producten niet in landen waar dierproeven verplicht zijn voor toelating. 

Bij Doctor Eckstein ® vertrouwen we op meer dan 70 jaar ervaring bij de keuze van ingrediënten, met ontwikkeling en beoordeling van verdraagbaarheid en effectiviteit. Maar uiteindelijk zijn het onze klanten, hetzij cosmetica-professionals, hetzij oordeelkundige gebruikers die beslissen of onze verzorging doet wat het belooft.

Een netwerk van meer dan 10.000 professionals over de hele wereld die tijdens hun werkzaamheden vertrouwen op onze producten en een continu groeiend aantal klanten, die Doctor Eckstein thuis gebruiken, geven ons meer erkenning dan dat wij ons kunnen wensen.