Natuurlijk mooi.

Dit is hoe je je confortabel voelt in je huid.

Verena

Wereld van huidverzorging

De helende kracht van Shiitake paddestoelen


Wat hebben heerlijke shiitake-paddenstoelen gemeen met onze verzorging? Beide bevatten glucanen.

Helende krachten van de Shiitake-paddestoelen
Sommige eetbare paddestoelen, zoals de Shiitake-paddestoel, worden al duizenden jaren gebruikt vanwege hun helende krachten. De meest uitgebreide kennis over hun effectiviteit is doorgegeven uit de traditionele Chinese geneeskunde. Bovendien geven de resultaten van het laatste onderzoek ons ​​diepere inzichten in deze fascinerende paddestoel: Shiitake bevat glucanen bestaande uit glucose, die een boodschap naar ons lichaam sturen.

Op de huid informeert bèta-glucaan het immuunsysteem dat het door een verstoring de barrière heeft kunnen binnendringen. Het immuunsysteem neemt dan maatregelen om deze kloof onmiddellijk te dichten. Dit is ook de reden waarom bèta-glucaan ideaal is voor de verzorging van een gevoelige huid. Gevoelige huid raakt sneller uit balans dan andere huidtypen, reageert vaak op irritaties en roodheid op veranderingen in de omgeving of psychologische stress. Bèta-glucanen kunnen helpen de huid tegen deze overreacties te beschermen en het natuurlijke evenwicht te behouden.

Het immuunsysteem trainen
Ons immuunsysteem bereidt zich voor op infecties door te trainen met componenten van ziekteverwekkers, zoals een vaccinatie. Arena is ons spijsverteringsorgaan - sparringpartners maken deel uit van ons voedsel. Polysachariden zoals bèta-glucanen bereiden het immuunsysteem voor veel ziekteverwekkers voor. Daarom is de bèta-glucaanrijke shiitake-paddestoel zo gezond.

Mijn tip: stoof de champignons in boter en karameliseer ze met honing. Dit maakt van elke salade een droom en versterkt het immuunsysteem.

Zodat de zon je vriend blijft


Toen mijn moeder klein was, was zonbescherming geen prioriteit. Een typisch beeld uit die tijd waren mensen die loungen in de zon aan zee, vaak rood gekleurd door intensief zonnen. De zin "het wordt over twee dagen een mooie bruine kleur" wordt tot op de dag van vandaag goed onthouden door mijn moeder.

Effectieve zonbescherming was alleen mogelijk met moderne UV-filters. De ontwikkeling op dit gebied was extreem snel, gezien het feit dat onze eerste producten, die mijn grootvader bijna vijftig jaar geleden ontwikkelde, een SPF 3-zonbeschermingsfactor hadden die op dat moment nauwelijks kon worden overtroffen.

Toen we in het begin van de jaren zeventig onze bescherming tegen de zon 'versterkten' en producten met een beschermingsfactor 6 lanceerden, geloofde mijn grootvader dat een nog hogere beschermingsfactor geen toekomst had, omdat niemand die echt nodig had.

De situatie van mijn vader is anders: hij ontwikkelde zonneproducten met een hogere zonbeschermingsfactor omdat hij zich realiseerde dat het werk- en vrijetijdsgedrag van mensen veranderde en dat hun huid langer en langer aan intens zonlicht werd blootgesteld.

Vandaag staan ​​we voor nieuwe uitdagingen. Onze manier van leven heeft negatieve gevolgen voor de ozonlaag van de aarde - een beschermend schild dat elektromagnetische straling absorbeert in het ultraviolette spectrale bereik. Met name UV-B-straling van de zon, die schadelijk is en die bijvoorbeeld ook huidkanker kan veroorzaken, wordt daarom niet meer volledig geabsorbeerd. Als fabrikant van cosmetica houden we ook rekening met deze steeds hogere factoren voor de bescherming tegen de zon.

Waar hebben we de zon voor nodig?
De zonnestralen geven ons warmte, ze bevorderen de afgifte van het gelukshormoon serotonine, verhogen ons welzijn en verhogen onze prestaties. Ze maken vitamine D-synthese in de huid mogelijk, wat een positief effect heeft op het immuunsysteem en het zenuwstelsel, evenals het metabolisme. Dat is de reden waarom huidziekten zoals neurodermatitis er ook mee worden behandeld. Aangepaste zon is daarom belangrijk, zodat het lichaam voldoende vitamine D kan produceren.

Wat u moet weten over zonnestralen
Zonlicht bestaat uit verschillende golven, met verschillende golflengten. Hoe korter de golf, hoe hoger de energie-inhoud en hoe gevaarlijker de straling. Langgolvig licht, dat we waarnemen als warmtestraling, is minder gevaarlijk.

 

Medium tot korte golf ultraviolette straling (UV-straling) is belangrijk voor ons, omdat het een fysiologisch effect op de huid heeft: het is verdeeld in drie gebieden: UV-A, -B en -C. UV-A straling bruint de huid, maar laat deze ook sneller verouderen. UV-B-straling is nodig voor de vorming van vitamine D, maar kan ook zonnebrand veroorzaken. De meest gevaarlijke daarvan is kortegolf UV-C-straling, die gelukkig volledig door de atmosfeer wordt gefilterd.

De schadelijke effecten van zonnestralen komen voort uit het feit dat ze veel vrije radicalen in de huid genereren, die de neiging hebben tot ongecontroleerde kettingreacties. Het resultaat: zonnebrand en vroegtijdige huidveroudering. Hoe lang je van de zon kunt genieten zonder te verbranden, kan worden geschat aan de hand van de kleur van je huid, haar en ogen en de pigmentatie. Houd er echter rekening mee dat je niet 100% beschermd kunt zijn. Je krijgt altijd wat UV-straling.

Dan is er de UV-index (UVI). Het is een internationaal erkende maat voor ultraviolette straling die effectief is tegen zonnebrand. De indexwaarde is afhankelijk van verschillende factoren. Dit omvat de hoogte van de locatie of het gebied waarvoor het wordt berekend, de breedtegraad, het tijdstip van de dag en het seizoen, de positie van de zon en de bewolking. De index geeft de hoogste, zonnebrandgevoelige straling van een dag aan, die meestal rond het middaguur wordt bereikt. Vanaf een waarde van UVI 3 worden zonbeschermingsmaatregelen aanbevolen. Hoe hoger de UVI-waarde, hoe hoger de zonbeschermingsfactor en hoe uitgebreider de beschermende maatregelen moeten zijn: naast de zonnebrandcrème omvat dit ook huidbedekkende kleding, zonnehoed, zonnebril en een plaats in de schaduw. Een waarde groter dan 5 wordt beschouwd als hoge blootstelling aan straling.

Om aan te geven tot welk huidtype je behoort, vindt je in deze blogpost de meest voorkomende classificatie van de afzonderlijke typen volgens de Amerikaanse dermatoloog Thomas Fitzpatrick. De aanvullende informatie over de eigen bescherming van de huid en tegen de zon zijn slechts ruwe richtlijnen. Omdat elke huid individueel op de zon reageert, is het over het algemeen raadzaam om een ​​arts te raadplegen.

Ook belangrijk om te weten: de kinderhuid is niet geclassificeerd volgens huidtypen. Een hoge zonbeschermingsfactor van minimaal 30 is absoluut aan te raden om de jonge huid voldoende tegen de zon te beschermen.

Huidverzorging: reinigen en peeling


Alles hangt af van een correcte reiniging. Dit onderwerp wordt echter vaak volledig onderschat. Dagelijkse reiniging is echter net zo belangrijk voor het uiterlijk van de huid als het aanbrengen van een crème. Het dient om de huid te bevrijden van talg, huidschilfers, vuil en stof. Deze hopen zich overdag op als een film op het huidoppervlak en moeten van tijd tot tijd worden verwijderd.

Goed reinigen, stap 1
Gebruik het juiste reinigingsproduct. Je zult snel merken of je het juiste product hebt gekozen - omdat de huid strak kan aanvoelen en zelfs gevoelig voor roodheid of schilfering kan zijn als het product niet overeenkomt met jouw huidconditie.

Daarom als richtlijn: olieachtige reinigingsproducten zijn geschikt voor de droge en gevoelige huid. Als de huid gevoelig is voor overmatige talgproductie, moet reinigingsmelk of beter een wasactieve reinigingsgel worden gebruikt. De reiniging moet in een cirkelvormige beweging worden aangebracht en met water worden verwijderd. Daaropvolgend zacht deppen met een gezichtsdoek voltooit de reiniging.

Let op je ogen.
Besteed speciale aandacht aan het verwijderen van make-up uit de ogen, omdat de huid rond de ogen meestal droger en gevoeliger is, omdat er minder talgklieren in dit deel van het gezicht zijn. Maak eyeliner en mascara voorzichtig los zonder te veel te wrijven. Op deze manier kun je voorkomen dat de wimpers breken en wordt de huid niet gestrest.

Let op de watertemperatuur.
Bij het reinigen van het gezicht is het raadzaam om lauw water te gebruiken. Overmatig heet water droogt de huid uit, net als te lang wassen. Gebruik daarom voldoende water om het reinigingsproduct te verwijderen - maar ook niet teveel. Omdat hoe langer het contact met water duurt, hoe meer de huid wordt gestrest.

Goede reiniging, stap 2
Gebruik gezichtstoner om de huid te versterken. Een toner verwijdert de laatste resten van het reinigingsmiddel. Het verfrist en bereidt de huid ook voor op latere verzorging.

Interessante feiten over vlekken en wat je eraan kunt doen
Sebum (talg) zit zowel in de haarzakjes als in de natuurlijke, residentiële flora die van de talg leeft en deze afbreekt. In het geval van een onzuivere huid wordt aan de ene kant teveel talg gevormd en aan de andere kant veroorzaken de afbraakproducten cornificatiestoornissen in de folliculaire wanden. Hierdoor ontstaat een hoornplug die de porie verstopt zodat de talg niet meer weg kan lopen. Het bouwt zich op en rekt de follikel uit. Als gevolg hiervan verandert de resident microbiële flora. En ontstaan er onzuiverheden. De echte oorzaak van overmatige talgvorming is meestal een hormonale onbalans - in de puberteit, maar ook op volwassen leeftijd.

Na het reinigen vóór de peeling
Naast balsem of crème, die altijd op jouw huidconditie moet worden afgestemd, kun je jouw huid ook ondersteunen zodat deze er glad en fijn uitziet.

Gebruik een peeling of - bij voorkeur in overleg met jouw cosmetisch instituut, bijvoorbeeld een enzympeeling.

Een peeling is geschikt voor bijna alle huidaandoeningen en kan continu worden gebruikt. Een uitzondering is een gevoelige of delicate huid, met deze twee huidaandoeningen kunnen peelings gemakkelijk overmatig worden gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een fijnkorrelige gezichtspeeling op basis van huidvriendelijke Jojoba korrels. Deze intelligente peelingkorrels wijken wanneer de mechanische kracht te sterk wordt. De peeling is daarom zacht en een optimaal peelingeffect wordt bereikt omdat de overtollige dode huidcellen worden verwijderd. Breng een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan op de schone huid van het gezicht, de hals en het decolleté, masseer zachtjes met natte vingertoppen en cirkelvormige bewegingen en verwijder vervolgens met voldoende water. De huid wordt bijzonder mooi en glad,

Een bezoek aan het cosmetisch instituut is de moeite waard
Je huid zal blij zijn als je jezelf trakteert op een bezoek aan het cosmetisch instituut. Ben je nog nooit bij het cosmetisch instituut geweest? De professionals zullen een eerste consult met jou hebben, jouw huid bekijken en de juiste zorg voor jou selecteren.

Een absoluut hoogtepunt bij een bezoek aan het instituut is een enzymatische peeling, waarbij de peeling door vochtige warme kompressen op de optimale pH-waarde van de enzymen wordt gehouden. Je zou het minstens een keer per maand moeten ondergaan. 

Behandelingen met enzymatische peelingen zijn de voorkeursbehandeling, vooral voor een onzuivere huid, omdat ze het veel gemakkelijker maken om te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. Het resultaat van de behandeling is optimaal als de peeling met dezelfde tussenpozen wordt gebruikt binnen een regeneratiecyclus van ongeveer een maand.

Een van mijn eerste en dierbaarste herinneringen is waren de regelmatige bezoeken aan mijn grootouders Richard en Linde Eckstein in Duitsland. Er waren niet alleen spannende familieverhalen en anekdotes, maar bovenal een wereld vol kleurrijke potten en verleidelijke geuren, een wereld vol crèmes, pasta's, gels en oliën die wachtten om te worden uitgeprobeerd en door mij "professioneel" beoordeeld te worden. Je moet weten, Doctor Eckstein BioKosmetik ® is een familiebedrijf van korte afstanden. Het voormalige huis van mijn grootouders en het laboratorium, waar al onze producten nog steeds worden gemaakt, liggen op een steenworp afstand.

Hoe belangrijk vond ik het om met mijn vader Gerd Eckstein in volle uitrusting het laboratorium in te gaan - witte jas, capuchon, overschoenen - en om over de schouder van de laborant te kunnen kijken bij het ontwikkelen van nieuwe formuleringen. Ik moet er vandaag nog steeds om lachen. In die tijd was mijn vader verantwoordelijk voor het onderzoek, de ontwikkeling en de productie van ons bedrijf. Als zijn strakke schema het toeliet, zou hij mij of mijn iets oudere broer Michael meenemen op een van zijn reizen. Hij, de trotse vader, wij, kleine, nieuwsgierige onderzoekers op een ontdekkingstocht.

Mijn broer Michael en ik zijn, zou je kunnen zeggen, kinderen van twee werelden. Er is Duitsland, het land van onze wortels en er is Californië, het land waar we zijn opgegroeid. Toen onze ouders het begin van 1990 emigreerde en namen ons mee naar de Verenigde Staten, was het hun gestelde doel, Dokter Eckstein ®  producten de wereld in brengen. Producten die sinds 1949 door onze familie zijn ontwikkeld met veel passie, met grote farmaceutische en levenswetenschappelijke knowhow en op basis van een diep humanistische overtuiging. 

Ik had van alles kunnen zijn omdat onze ouders ons vanaf het begin aanmoedigden om erachter te komen waar we van hielden. Maar voor mij en voor mijn broer was het al vroeg duidelijk dat we absoluut deze schat aan kennis willden behouden over hoe een gezonde huid werkt en wat het nodig heeft om de best mogelijke conditie te bereiken.

Nu ik preventieve en holistische geneeskunde heb gestudeerd, ben ik heel blij dat ik mijn eigen kennis kan toepassen op de productontwikkeling van ons familiebedrijf. Na de veel te vroege dood van mijn vader, beheer ik nu het fortuin van ons bedrijf samen met mijn moeder Iris Eckstein en mijn broer, leidend de missie van het apothekerspaar Dr. Richard en Linde Eckstein bleven mensen ondersteunen en aanmoedigen om hun innerlijke en uiterlijke schoonheid te leven.

 

In deze blog wil ik graag de schatkamer delen van onze kennis over huid en schoonheid. Waar moet u op letten in uw huidverzorging, welke verzorgingsproducten zijn het beste voor u? Welke actieve ingrediënten worden beproefd, welke zijn nieuw en veelbelovend? Dompel jezelf onder in de wereld van crèmes, pasta's, gels en oliën en krijg waardevolle tips over effectieve, fysiologische huidverzorging.

 

Verena Eckstein