Huidverzorging: reinigen en peeling

Huidverzorging: reinigen en peeling

Alles hangt af van een correcte reiniging. Dit onderwerp wordt echter vaak volledig onderschat. Dagelijkse reiniging is echter net zo belangrijk voor het uiterlijk van de huid als het aanbrengen van een crème. Het dient om de huid te bevrijden van talg, huidschilfers, vuil en stof. Deze hopen zich overdag op als een film op het huidoppervlak en moeten van tijd tot tijd worden verwijderd.

Goed reinigen, stap 1
Gebruik het juiste reinigingsproduct. Je zult snel merken of je het juiste product hebt gekozen - omdat de huid strak kan aanvoelen en zelfs gevoelig voor roodheid of schilfering kan zijn als het product niet overeenkomt met jouw huidconditie.

Daarom als richtlijn: olieachtige reinigingsproducten zijn geschikt voor de droge en gevoelige huid. Als de huid gevoelig is voor overmatige talgproductie, moet reinigingsmelk of beter een wasactieve reinigingsgel worden gebruikt. De reiniging moet in een cirkelvormige beweging worden aangebracht en met water worden verwijderd. Daaropvolgend zacht deppen met een gezichtsdoek voltooit de reiniging.

Let op je ogen.
Besteed speciale aandacht aan het verwijderen van make-up uit de ogen, omdat de huid rond de ogen meestal droger en gevoeliger is, omdat er minder talgklieren in dit deel van het gezicht zijn. Maak eyeliner en mascara voorzichtig los zonder te veel te wrijven. Op deze manier kun je voorkomen dat de wimpers breken en wordt de huid niet gestrest.

Let op de watertemperatuur.
Bij het reinigen van het gezicht is het raadzaam om lauw water te gebruiken. Overmatig heet water droogt de huid uit, net als te lang wassen. Gebruik daarom voldoende water om het reinigingsproduct te verwijderen - maar ook niet teveel. Omdat hoe langer het contact met water duurt, hoe meer de huid wordt gestrest.

Goede reiniging, stap 2
Gebruik gezichtstoner om de huid te versterken. Een toner verwijdert de laatste resten van het reinigingsmiddel. Het verfrist en bereidt de huid ook voor op latere verzorging.

Interessante feiten over vlekken en wat je eraan kunt doen
Sebum (talg) zit zowel in de haarzakjes als in de natuurlijke, residentiële flora die van de talg leeft en deze afbreekt. In het geval van een onzuivere huid wordt aan de ene kant teveel talg gevormd en aan de andere kant veroorzaken de afbraakproducten cornificatiestoornissen in de folliculaire wanden. Hierdoor ontstaat een hoornplug die de porie verstopt zodat de talg niet meer weg kan lopen. Het bouwt zich op en rekt de follikel uit. Als gevolg hiervan verandert de resident microbiële flora. En ontstaan er onzuiverheden. De echte oorzaak van overmatige talgvorming is meestal een hormonale onbalans - in de puberteit, maar ook op volwassen leeftijd.

Na het reinigen vóór de peeling
Naast balsem of crème, die altijd op jouw huidconditie moet worden afgestemd, kun je jouw huid ook ondersteunen zodat deze er glad en fijn uitziet.

Gebruik een peeling of - bij voorkeur in overleg met jouw cosmetisch instituut, bijvoorbeeld een enzympeeling.

Een peeling is geschikt voor bijna alle huidaandoeningen en kan continu worden gebruikt. Een uitzondering is een gevoelige of delicate huid, met deze twee huidaandoeningen kunnen peelings gemakkelijk overmatig worden gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een fijnkorrelige gezichtspeeling op basis van huidvriendelijke Jojoba korrels. Deze intelligente peelingkorrels wijken wanneer de mechanische kracht te sterk wordt. De peeling is daarom zacht en een optimaal peelingeffect wordt bereikt omdat de overtollige dode huidcellen worden verwijderd. Breng een hoeveelheid ter grootte van een erwt aan op de schone huid van het gezicht, de hals en het decolleté, masseer zachtjes met natte vingertoppen en cirkelvormige bewegingen en verwijder vervolgens met voldoende water. De huid wordt bijzonder mooi en glad,

Een bezoek aan het cosmetisch instituut is de moeite waard
Je huid zal blij zijn als je jezelf trakteert op een bezoek aan het cosmetisch instituut. Ben je nog nooit bij het cosmetisch instituut geweest? De professionals zullen een eerste consult met jou hebben, jouw huid bekijken en de juiste zorg voor jou selecteren.

Een absoluut hoogtepunt bij een bezoek aan het instituut is een enzymatische peeling, waarbij de peeling door vochtige warme kompressen op de optimale pH-waarde van de enzymen wordt gehouden. Je zou het minstens een keer per maand moeten ondergaan. 

Behandelingen met enzymatische peelingen zijn de voorkeursbehandeling, vooral voor een onzuivere huid, omdat ze het veel gemakkelijker maken om te reinigen en onzuiverheden te verwijderen. Het resultaat van de behandeling is optimaal als de peeling met dezelfde tussenpozen wordt gebruikt binnen een regeneratiecyclus van ongeveer een maand.